sâmbătă, 2 octombrie 2010

Uleiul de cocos... un rasfat miraculos



Uleiul de cocos este o mina de aur pentru piele , par , dar si pentru gatit.
Uleiul si laptelel de cocos sunt surse excelente de mangan, ajuta la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi. Bogat in vitamina E, uleiul are actiune antioxidanta a pielii, stimuleaza regenerarea celulara si previne si trateaza ranile provocate de razele UVA si UVB.Un masaj delicat este suficient pentru a beneficia de o senzatie de confort.
Datorita continutului sau de acizi grasi saturati, este un adversar al pielii uscate si ingrosate, este benefic in cazul coatelor, genunchilor, calcaielor.Efectele miraculoase nu se opresc aici, acest ulei daca este aplicat imediat dupa baie ca un lapte de corp revitalizeaza pielea si o tonifica lasand-o in urma o piele fina hidratata.
Uleiul de cocos si laptele de cocos este folsit si pentru ingrijirea parului. Acesta are un efect de ingrosare si intarire a firului de par, indiferent de tipul de par.
Efectele sale miraculoase se regasesc si in cazul tratarii cicatricelor sau a ridurilor.Uleiul stimuleaza producerea de colagen aparand totodata pielea impotriva radicalilor liberi.in cazul cicatricelor se maseaza zona zilnic cu putin ulei, iar pentru a avea oase puternice si un zambet de nota zece consuma din cand in cand lapte de cocos.
Pentru un rasfat regesc toarna in apa baii 50 gr de lapte de cocos si o libgurita de ulei de cocos, apoi scufunda-te si relaxeaza-te 20 de minute. Pielea se va hidrata instantaneu si se va revigora.Aceste bai sunt indicate atat pe timp de vara cand pielea este arsa de soare dar si pe timp de iarna , cand pielea este foarte uscata.

5 declaratii de dragoste fara cuvinte





Oare de cand nu i-ai mai aratat partenerului ca il iubesti? Daca nu stii sa raspunzi la aceasta intrebare, este clar ca dovezile de iubire venite din partea ta s-au lasat asteptate!
Se intampla adesea, mai les dupa primii ani de casnicie , sa uiti de tandrete, sa preferi un ,,Te iubesc" expediat inainte de culcare, in loc sa il convingi de ceea ce simti prin gesturiline de iubire si de fapte concrete.Caci , de multe ori, un singur gest poate fi mai graitor decat decat o mie de cuvinte dulci.Te vei convinge de acest aspect dupa ce vei pune in practica macar unul dintre sfaturile noastre , in materie de declaratie de dragoste fara cuvinte.
  1. Cina romantica.Se zice ca dragostea trece prin stomac . Asadar, cum ai putea sa-i arati iubirea mai frumos decat printr-o cina romantica, pregatita chiar de tine?Alege orice seara din saptamana, imbraca-ti rochia cea mai frumoasa si asteapta-l cu masa.Cand va intra pe usa, se va simti in al noualea cer.Nu te gandi ca ati trecut de prima tinerete!O asa surpriza ii va reconfirmaca-l iubesti.
  2. Masaj inainte de culcare.Ce ar fi daca in seara aceasta inainte sa adormi, sa nu ii mai amintesti ca la prima ora trebuie sa duca copii la scoala?Mai bine povesteste-i ceva placut si fa-i un masaj.Nu trebuie sa fii profesionista ca sa iti iasa.Gandeste-te cat de fericit il vei face pe sotul tau.
  3. Treci la cumparaturi. De cand v-ati casatorit, duminica de duminica, tu ii dai lista si el face constiincios piata , ca ,, doar este treaba de barbat". ca sa ii arati ca nu te gandesti numai la tine , inverseaza rolurile si pe sotul tau lasa-l sa se bucure de o duminica cu prietenii.Asta da iubire din partea ta!
  4. Un week-end in doi. Majoritatea barbatilor se simt neglijati , mai apes dupa ce au aparut copiii. Li se pare ca toata dragostea sotiei se indreapta numai spre copii, iar pentru el numai ramane nimic. Ca sa ii spulberi temerile, pregateste un week-end in doi, la munte sau la mare, in care sa va rasfatati si sa uitati de toate grijile cotidiene.
  5. Si o mica surpriza...L-ai auzit ca isi doreste un tricou nou?profita si fa-i-l cadou.Un est aparent neinsemnat, dar care il va bucura enorm.Un alt lucru marunt , dar care ii va arata ca inca esti indragostita de el , poate fi si un biletel pe care i-l strecori in buzunar nainte de plecarea la munca. Cand il va gasi, va zambi larg, pentru ca se va simti apreciat.

3 Remedii antioboseala

Nu ai avut timp sa pleci in concediu si te simti mereu obosit(a)? Ia ta cateva remedii care te pun rapid pe picioare.
  • Stare de bine cu ciocolata neagra. Bogata in magneziu, potasiu si in calciu, ciocolata neagra cu un continut de peste 65% de cacao este unul dintre cele mai cunoscute remedii contra oboselii.Aceste minerale stimuleaza producerea a doi hormoni responsabili de starea de bine: endorfina si serotonina.Daca vei manca zilnic 50gr. de ciocolata, vei alunga oboseala si te vei simti mai energic(a) si binedispun(a).
  • Revigorare cu ulei de rozmarin. Dupa dusul de dimineata maseaza-ti pielea cu ulei esential de rozmarin. Acest ulei cu aroma mediteraneana stimuleaza sistemul nervos, tonificapielea si iti alunga starea de oboseala. Folosit pe termen lung rozmarinuleste un excelent tonic cerebral, alungand depresia si oboseala psihica.
  • Energie cu coenzima Q10. Coenzima Q10 , supranumita si ,,scanteia vietii" , este o substanta similara cu vitamina E. Ea iti energizeaza organismul, mai ales in perioada cand ai o activitatea fizica sau psihica mai intensa.O cura de 2 saptamani cu suplimente cu coenzima Q10 iti va alunga starea de oboseala pe care o resimti in ultima vreme. In plus, Iti va stimula sistemul imunitar si sistemul nervos.

duminică, 26 septembrie 2010

What to do ... what to do ???

Ce ar trebui sa faca tinerii in ziua de azi pentru a nu se plange de lipsa banilor...?

Inainte sa dau la facultate , ca orice viitor student puneam intrebari in stanga si in dreapta , ne uitam la stiri, sa vedem care sunt cele mai bine platite job-uri, care au cele mai multe sporuri, unde se dau bonuri de masa, asigurari de sanatate, telefoane mobile , laptopuri, masina de serviciu, siguranta zilei de maine. Multi dintre noi am fost sfatuiti sa pledam pentru facultatile economice, pentru ca in tara asta mare se va gasi un job bine platit si pentru noi ca economist, contabil , poate ne gasim ceva la Finante, poate la Primarie, sau cine stie.
Unii dintre colegii mei de liceu , unii dintre cei care aveau parintii o rampa de lansare pentru copiii lor, sa zicem ca au reusit. Sunt in capitala, au un job, stau in chirie , si sunt fericiti.
Dar oare sunt fericiti? eu privesc din afara si ma intreb daca au ce si-au dorit. Am vorbit acu o luna cu o prietena de-a mea.. si zicea ca din salariul ei plateste chiria si din sarariul pretenului cumpara mancare si traiesc... si atat.
Eu , pe de alta parte, m-am casatorit , si eu si sotul meu lucram , dar suntem cam in aceeasi situatie pentru ca stam la socrii mei , si cheltuielile se impart la 2 familii. Insa ma simt fericita ca am pe sotul meu alaturi care ma sprijina in tot ceea ce fac si eu pe el .
Vorbind, in cunostiinta de cauza, va spun ca am icercat sa plecam in alte tari , sa emigram in Canada, in Australia, Noua Zeelanda, dar toate treburile astea, acte, liste , cereri , legalizari , traduceri costa foarte multi bani si atunci eu ma intreb ... daca as dispune in tara mea de 10.000 de euro , de ce as mai pleca in alta tara? Oamenii pleaca pentru ca nu au joburi, nu au bani , nu isi pot intretine familiile, nu au ce le da copiilor de mancare, etc. Si uite asa au ajuns foarte multi romani sa lucreze ca slavi in alte tari.
Sotul meu, incepe sa faca o noua facultate, eu am nceput sa fac cursuri suplimetare in ideea ca poate vom reusit sa facem ceva cu viata noastra muncind cinstit.
Astept idei si sugestii, comentati , criticati , poate am sa inteleg si eu ce sa facem pentru a avea un trai mai bun, va pup.

vineri, 24 septembrie 2010

Idei inedite....pentru locuinta ta









Aveti cateva idei de unde sa va ispirati in cazul in care vi s-a facut dor de niste renovari , sau pur si simplu camera de zi , dormitorul sau chiar baia nu va sunt pe plac.

Si plantele trebuiesc pregatite de toamna...


Găsiţi noi locuri bune pentru florile dragi. O dată cu schimbările climaterice bruşte care s-au petrecut în această perioadă a trebuit să facem schimbări şi în privinţa florilor.

Cele mai multe plante de grădină se plantează toamna (bulboase, perene, arbuşti, pomi fructiferi, viţă-de-vie), dar acest sezon atât de aşteptat de toţi grădinarii a fost perturbat destul de mult de scăderea temperaturii şi de un neaşteptat strat de zăpadă. În această situaţie, unele plante au rămas neprotejate, probabil unele au îngheţat, altele s-au ales cu daune temporare.

PLANTELE DE GRĂDINĂ
În grădină avem tot felul de plante. Cele anuale obţinute din seminţe se pregătesc de acum să încheie sezonul. Nu ne facem griji din cauza lor. Plantele perene - trandafirii şi arbuştii - sunt în general rezistente la clima noastră, dar un astfel de şoc termic prematur le poate afecta şi pe ele. Trandafirii sunt în vegetaţie chiar şi în noiembrie, când încă mai produc flori printre brume şi ploi. Plantele perene bulboase şi rizomatoase au anumite cicluri de vegetaţie. De exemplu, daliile se ţin în pământ până la primele geruri, după care se scot din pământ, pentru că partea subterană este sensibilă la frig. Luna octombrie este încă una de vegetaţie pentru ele. Tufe mari şi frumoase, care încă puteau înflori, au căzut pradă frigului în zonele care au fost acoperite de zăpadă. De asemenea, tot în octombrie se înfiinţează plantaţiile de bulboase - minunatele flori care ne încântă primăverile. Dacă este prea frig şi pământul este îngheţat, nu se mai pot planta. Instalarea precoce a frigului poate chiar să ducă la îngheţarea parţială a bulbilor, deşi ei sunt pereni. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi peste iarnă dacă nu există un strat protector de zăpadă. După cum vedeţi, situaţia este destul de complicată atunci când vine vorba despre un echilibru al plantărilor.

PLANTELE DE TERASĂ

Frumuseţi mediteraneene şi exotice care ne uimesc şi ne încântă pe toată durata sezonului cald au acum nevoie de protecţie faţă de frig. Citrice, palmieri şi alte atracţii, în general plante voluminoase, au acum nevoie să fie protejate de acţiunea frigului. Se mută ghivecele în holuri luminoase, pe pervazuri generoase în camere neîncălzite şi se verifică de dăunători. Este riscant chiar dacă are probleme fie şi o plantă din toate cele pe care le aveţi, pentru că problemele se transmit cu rapiditate în spaţii interioare. În plus, amplasamentul trebuie ales cu grijă, pentru că e nevoie să se păstreze ritmul firesc de vegetaţie.

CITRICELE

De exemplu, citricele înfloresc şi fructifică tot timpul. Ele au nevoie de un spaţiu răcoros, la 10°C, luminos şi destul de umed în aer şi la rădăcină în comparaţie cu alte plante. Unele plante de terasă se tund pentru a fi mai uşor manevrabile. Altele se transplantează dacă au încă un ritm rapid de creştere. Pulverizarea pe frunze sau ştergerea frunzelor cu o cârpă umedă poate să fie de ajutor.

Plantele de interior nu necesită schimbări de amplasament, dar şi pe ele le afectează schimbările climaterice. Dacă, până la venirea frigului, temperatura era uşor în scădere, acum a crescut brusc din cauza sistemelor de încălzire din camerele de locuit. Umiditatea normală din aer a scăzut brusc, şi lucrul ăsta le brunifică frunzele. S-a schimbat ritmul de udare şi unele plante mai pretenţioase vor suferi. Pe măsură ce toamna se transformă în iarnă, se schimbă şi intensitatea luminii. Nu se mai administrează îngrăşăminte de acum, pentru că şi plantele au nevoie de o mică pauză. Vor înflori unele şi fără ajutorul nostru, dar inflorescenţe bogate vom avea abia în primăvară.

RĂSFĂŢ
Nu uitaţi să vă răsfăţaţi un pic florile. O pulverizare pe frunze cu apă la temperatura camerei face ca praful să dispară şi să crească umiditatea relativă în preajma plantei. Într-o atmosferă uscată, această stropire este binevenită. Deşi nu este sezon de transplantare, dacă unele plante au nevoie de ghiveci mai mare, puteţi să le mutaţi cu colet de rădăcini cu tot în alt ghiveci şi să completaţi pământul de jur-împrejur. Nu aşezaţi plantele la mai mult de 50 cm de fereastră.

Pregatiti-va pielea pentru sezonul rece!


Indiferent ca avem parte de daune de la soare ori deshidratare, pielea noastra are de suferit in zilele de vara daca nu este ingrijita intr-un mod corespunzator.

Trecand prin schimbari extreme de temperatura, de la zile toride la zile calde, aer conditionat, vant sau ploaie, pielea noastra isi pierde aspectul sanatos si astfel are nevoie de un ajutor din partea noastra.

Pentru ca pielea noastra sa fie in forma si pregatita pentru lunile mai racoroase de toamna ce vor urma, trebuie sa luam in considerare cateva idei importante:


Daca pielea se simte si este uscata, solutia este urmatoarea:

Nu folositi apa calda atunci cand va spalati fata.

Utilizati apa calduta si asigurati-va, de asemenea, ca prosopul nu este prea dur.

Optati pentru un produs cosmetic de curatire fara sapun, care elimina excesul de murdarie si face, in acelasi timp, si o exfoliere blanda.

Lotiunea tonica, cremele hidratante de zi si de noapte pot ajuta la hidratarea si revitalizarea pielii.

Bucurati-va de un adevarat tratament facial, care ii va oferi pielii o curatire profunda si va fi benefic pentru pielea deshidratata.


Daca pielea are pete de la soare si cele datorate varstei, iata ce puteti face:

Aceste pete de la soare ori cele datorate varstei apar si sunt frecvent intalnite pe zone expuse precum fata si mainile.

Din pacate, aceste pete nu dispar, in mod natural, in timp; astfel ca prevenirea reprezinta un element cheie, aceasta constand in aplicarea zi de zi a unei creme cu factor ridicat de protectie solara.

Exista, de asemenea, diferite produse cosmetice - cum sunt cele iluminatoare sau corectoare, care ajuta la estomparea acestor pete aparute pe pielea noastra.

Intrebati un specialist dermatolog cu privire la alegerea celor mai potrivite produse de ingrijire, alegandu-le evident in functie de nevoile pielii dumneavoastra.

Verificati, impreuna cu medicul dumneavoastra daca aceste pete se datoreaza sau nu unor probleme grave de piele.


Daca pielea este iritata si exfoliata

De regula, pielea rosie, inflamata si iritata poate avea ca punct de plecare dezechilibrele dietetice ori pot proveni de la mediul extern.

O dieta zilnica bazata pe multivitamine, plus o dieta bogata in acizi grasi esentiali sunt vitale unui ten sanatos si plin de luminozitate.

Evitati dusurile si baile calde. Asigurati-va ca apa este calduta si timpul petrecut in baie se incadreaza in 5-10 minute.

Asigurati-va, de asemenea, ca locul in care dormiti nu este supraincalzit.

Incalzirea inadecvata, lenjeria de pat si articolele de imbracaminte fac parte din principalele cauze de iritare a pielii. Optati pentru fibre naturale, care permit pielii sa respire.

Daca ridurile fine sunt mai vizibile

Ridurile fine reprezinta rezultatul inevitabil al imbatranirii, insa deteriorarea pielii si lipsa de nutrienti le pot face mai vizibile decat sunt.

Utilizati produse de frumusete care contin alfa-hidroxi acizi (AHA), care s-au dovedit benefici in a minimiza ridurile fine.

Totodata, ridurile fine pot fi mai evidente daca aveti pielea deshidratata. Asigurati-va ca aportul de apa este unul adecvat si mentineti la un nivel minim consumul de alcool si cafeina.

Antrenati-va muschii fetei prin exercitii faciale, care va intaresc si va tonifica tenul.

joi, 16 septembrie 2010

Bancuri ...part III


1.Un sot si o sotie urcau scarile blocului, la care sotul ii spune sotiei:

-Vai, draga ai un fund mare cat o masina de spalat! Femeia nu spune nimic…Vine seara, barbatul are chef de sex, la care sotia ii spune:

-Eu nu dau drumul la masina de spalat pentru o carpa, mai bine spal-o de mana!


2.O femeie impreuna cu sotul ei merg la un restaurant.Deodata intra o blonda in

restaurant iar barbatul se ridica politicos si o saluta.Sotia il intreaba:

- Cine e blonda?

- Amanta mea!

- Pai si cum,mi-o zici asa in fata?Maine pun divort.

- Pui divort .. dar .. adio plimbari la paris,adio garderoba,adio bani cu gramada…

Femeia nu mai zise nimic.Dupa 10 min intra in restaurant un prieten de familie al

celor doi soti,insotit si el de o blonda.

- De cine e insotit Ion? il intreaba sotia nedumerita

- De amanta sa.

- Lasa ca a noastra-i mai frumoasa!


3.Barrack Obama, Nicolas Sarkozy si Traian Basescu calatoreau impreuna in acelasi avion. Avionul se prabuseste pe o insula pustie si singurii supravietuitori sunt cei 3 presedinti.Dupa o zi nu au gasit nimic de mancare si atunci zise Sarkozy:
-Pentru tara si popor eu imi tai o mana! si au mancat toti…
A doua zi nu au gasit nimic de mancare si atunci zise Obama:
-Pentru tara si popor eu imi tai un picior! si au mancat toti…
A treia zi negasind nimic de mancare vine Basescu si zice:
-Pentru tara si popor astazi tinem post!


4.Care e diferenta dintre o fata mare si un diplomat?
Cind un diplomat spune DA inseamna POATE, cind spune POATE inseamna NU, si cind spune NU nu mai e diplomat.
Cind o fata mare spune NU inseamna POATE, cind spune POATE inseamna DA, si cind spune DA nu mai e fata mare..


5.Alinuta:
- Mama, daca o sa fiu o fata cuminte cind o sa fiu mare, o sa am si eu un sot?
- Da, fetita mea.
- Si daca nu o sa fiu o fata cuminte?
- Atunci o sa ai mai multi…

Bancuri... part II

1.Intr-o zi umbla un om prin padure. La un moment dat se intalneste cu ursul.

Omul nostru se pune in genunchi si spune:

- Doamne Dumnezeule, te rog da ganduri crestine acestui urs!

PUUUFFFF, i se indeplineste dorinta

Se pune ursul in genunchi:

- Binecuvanteaza Doamne aceasta masa..


2.Un autocar cu 20 de maicute in el face un accident si mor toate. Ajung maicutele la poatra raiului unde il intlnesc pe Sf. Petru. Sf.Petru le aseaza in sir si o intreaba pe prima maicuta:

- Ai atins vreodata penisul la un barbat?

Maicuta spune ca la atins numai cu un deget.

Sf.Petru: - Bine atunci, baga degetul in apa aceasta sa te ierte D-zeu.

A doua maicuta aceeasi intrebare , ii spune ca la atins cu mana. De odata incepe o imbulzeala iar o maicuta vine in fata lu Sf.Petru si spune:

- Sf.Petre se poate sa trec eu in fata ca tre sa fac gargara, iar Maria tre sa bage fundu?


3. Toti fratii Alinutei radeau numai Alinuta plangea.O vede taicas-o si o intreaba:

-De ce plangi?Toti fratii tai rad.

-Au aruncat-o pe mama de pe

balcon.

-Asa si de ce plangi?

-N-am vazut faza


4.Tata canibal si fiul canibal merg la vanatoare.
Vad o femeie grasa
-Tati,tati!uite mancare!
-Lasa, fiule, ca-i prea grasa.
Merg ei ce mai merg si vad o femei somaleza
-Tati,tati,fii atent ca asta-i slaba!
-Nu fiule,asta-i prea slaba.
Mai cauta ei ce mai cauta si dau de o femeie super
-No, acuma-i momentu’ tati
-Nu fiule.Pe asta o ducem acasa si-o mancam pe mata.

5.Un canibal calatorea cu avionul. Stewardesa il intreaba:
- Ce ati dori sa serviti de mancare?
La care canibalul:
- Imi aduceti va rog lista pasagerilor…


luni, 13 septembrie 2010

Copii haideti la BANCURI :))))

  1. Profesoara la scoala, incercind sa stimuleze mintile scolarilor, a intrebat:
- Ce este rosu aprins si stralucitor?
Bula sare si raspunde:
- Un camion de pompieri!?!
- Nu, zice profesoara, dar imi place cum gindesti. Altcineva?
Maria zice:
- Un mar?
- Corect! zice profesoara.
Apoi Bula zice:
- Am si eu o intrebare... Ce este lunga, tare, rotunjita, cu par la un cap, si o bagi si scoti din gura????
- Bula !!!...tipa profa, noi nu vorbim asa aici!!!
La care Bula zice:
- Periuta de dinti!!! Dar imi place cum ginditi!

2. Soarecele vroia să treacă granita ilegal. Se duce la elefant :
- Elefante, vreau să trec granita, nu mai suport regimul, mă bate securitatea, vreau o viată mai bună, nu mai vreau să stau cu 14 grade-n casă si să m-asculte RomTelecomu'... Tu esti mare, ascunde-mă si pe mine undeva să trec si eu.
Elefantul se gândeste un pic si-l bagă în buzunarul de la piept. Ajung ei la granită. Acolo vin grănicerii, îl iau pe elefant la control, vede cu detectorul de metale, totul e ok, îi purică valiza si aia e ok, îl ia să-l pipăie pe corp, tac-tac-tac, ajung la buzunarul de la piept.
- Ce ai aici ?
La care elefantul, bătându-se cu palma pe piept pe buzunar:
- Aici? Poza unui prieten!

3.Vine Ion acasa de la oras si zice catre Maria, hotarat:
- Marie, stinge lumina, trage perdelele si în pat iute.
- Ma Ioane, da' mai am de lucru.
- Dac-am zis, am zis!
Vede Maria ca n-are încotro, se conformeaza. Se pune si Ion în pat, trage plapuma peste ei si zice:
- No, acum Marie, sa-ti arat ce ceas cu fosfor mi-am cumparat.

4.Cica doi tipi beti morti ies din circiuma si se duc sa se pise la gard. Se pisa ei ce se pisa, pina cind unul intreaba:
- Auzi bai, de ce cind te pisi tu se aude 'pis', iar cind ma pis eu se aude 'fis'?
- Pai daca te pisi pe fisul meu...


5.Cica un OZN a aterizat la olteni si primarul unui sat îi sfatuieste pe locuitori ca, în caz ca vad un extraterestru, sa vorbeasca clar, raspicat si nu prea mult.
Gheorghe era la coasa; coseste el ce coseste si vede ceva mic, verde, si cu ochii bulbucati în iarba. Se duce la el si-i zice:
- Eu, Gheorghe, cosas, cosesc...
La care creatura din iarba zice:
- Eu, Ghita, padurar, ma cac!

6.Doi olteni în vacanta.La ora 3 dimineata,unul îl trezeste pe celalalt:
- Marine!
- Ce-i?
- Deschide ochii si spune-mi ce vezi?
- Cerul.
- Si?
- Si Luna.
- Si?
- Si Carul Mare.
- Si?
- Si Carul Mic.
- Si?
- Si... Ioaneee!... astia ne-au furat cortu'..

7.Ce s-ar întîmpla daca puricii ar lumina ca licuricii?
Craiova ar arata noaptea ca Las Vegas-ul.

8.Aflat la o ruda în Bucuresti, un oltean iese dimineata pe balcon sa-si scuture rogojina. Din neatentie, se apleaca prea mult si cade. Speriati, trecatorii se aduna în jurul lui.
- Ce s-a întîmplat? întreaba unul.
- Nu stiu, neica, abia picai si eu, raspunse olteanul.

9.Mergeau pe sina de cale ferata 3 betivani:
- Aualeu ce de scari in blocul asta...
- Si ce rece e balustrada...
- Ia sssst, ia-uzi, vine si liftul...

10.Un betiv cu o cheie de masina in mana, clatinandu-se puternic, "interpeleaza" un politist pe strada:
- Dom' politist, hic, mi-a furat cineva masina, hic, din cheie...
Politistul il priveste si-i zice:
- Pleaca, domnule, acasa, ca esti beat si nu stii ce vorbesti! Nu vezi ca abia te tii pe picioare, ... si vezi ca esti si descheiat la pantaloni...
La care betivul, privindu-si prohapul descheiat zice:
- Hopa ! Hic ! Mi-au furat-o si pe Tanta...!

End of part I

joi, 9 septembrie 2010

Goji - Super Fructul din Tibet



Cunoscute in Tibet si China de peste 2500 de ani aceste fructe miraculoase au o istorie si traditie indelungata. Sunt amintite in anii 475 in medicina traditionala ca fiind un remediu pentru ficat, rinichi, ochi, imbunatatesc circulatia sangelui, intaresc muschii si oasele si asigura longevitate.

O legenda din anii 800 D.C spune ca, calugarii din Tibet au baut apa dintr-o fantana langa care crestea un tufis. Fructele de pe acest tufis - Goji - cadeau in apa. Calugarii au observat ca cei care au baut apa din aceasta fantana au trait mai mult si mai sanatos.

Fructul Goji, numit si "fructul longevitatii" - stiintific Lycium Barbarum - este o comoara din Tibet. Localnicii au motive serioase sa respecte Goji pe care il consuma zilnic sub diferite forme - proaspat, ca ceai, suc, in diferite mancaruri sau ca fructe uscate. Aceasta zona este renumita ca avand cea mai sanatoasa populatie si cei mai multi oameni cu varsta peste 100 de ani - numarul lor este de 16 ori mai mare ca media in lume!

Vrand sa inteleaga fenomenul, cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu este vorba despre un miracol, totul se explica datorita consumului de Goji. Cu toate ca Goji se foloseste de foarte mult timp in medicina traditionala tibetana, numai foarte recent s-au facut studii si teste de laborator in America si in alte parti ale lumii.
goji
Oamenii de stiinta au ramas uimiti de rezultatele obtinute. Analizele de laborator arata ca fructele Goji sunt extrem de bogate in vitamine, minerale si nutrienti. Este unul dintre cei mai eficienti antioxidanti creati de natura, mentine si intareste sistemul imunitar, creste nivelul de energie al organismului, ajuta la mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor.

Ce contine Goji?

→ mai multa vitamina C decat citricele - are cel mai bogat continut in vitamina C dintre alimente;
→ vitamina A- cu efect antioxidant, are rol in imbunatatirea vederii;
→ vitamina E - regasita foarte rar in fructe, este un antioxidant puternic, previne aparitia si evolutia aterosclerozei;
→ vitaminele B1 (Tiamina), B2 (Riboflavin) si B6 - necesare proceselor biochimice de transformare a hranei in energie, ajuta metabolismul;
→ carotenoizi - fructele Goji contin in cantitati foarte mari o gama larga de carotenoizi cu efect puternic antioxidant si de fotoprotectie solara, cele mai importante fiind:
• beta-carotenul - in cantitate mai mare ca si in morcovi, esential pentru producerea vitaminei A;
• zeaxantina - cu efect protector asupra retinei;
• luteina - important pentru regenerarea ADN-lui si a tuturor celulelor organismului, in general.

Antioxidantii reduc procesul de imbatranire; sunt molecule care apara organismul de goji antioxidantiefectele SRO (Specii Reactive de Oxigen). Nivelul de antioxidanti al fructelor Goji, masurat pe scara ORAC - Oxigen Radical Absorbing Capacity (Capacitatea de Absorbtie a Radicalului Liber al Oxigenului) - este de 25.000 unitati, aproape de 20 de ori mai mult ca al portocalelor!

→ contine 21 de microelemente - cum ar fi fier, magneziu, potasiu, cupru, calciu, fosfor, zinc si germaniu - agent anticancerigen care se regaseste foarte rar in alimente.

Este o foarte bogata sursa de seleniu, mareste eficienta chimioterapiei si reduce toxicitatea drogurilor.

→ 18 aminoacizi- unitatile de baza ale proteinelor - dintre care 8 aminoacizi esentiali. Acestia sunt indispensabili unei vieti sanatoase si nu pot fi sintetizati de organism, motiv pentru care trebuie procurati din alimente.
→ contine mai multe proteine decat cerealele.
→ acizi grasi - importanti pentru diete sanatoase, fiind necesari organismului deoarece ajuta la transportul oxigenului prin sange catre toate zonele corpului, contribuind la dezvoltarea si intarirea tesuturilor si deci, a organelor.
→ alte substante importante:
• beta-sisterol - are efect antiimflamator si un rol semnificativ in scaderea nivelului de colesterol;
• fisalina - intareste sistemul imunitar, are efect antiviral;
• betaina - actioneaza benefic in caz de tulburari nervoase, imbunatateste memoria, protejeaza ficatul;
• ciperona - are un rol important in controlul tensiunii arteriale;
• solavetivona - manifesta efect puternic antifungic si antibacterial.

Nu este de mirare ca odata cunoscute in America frutele Goji sunt consumate regulat si de celebritati precum: Madonna, Oprah Winfrey, Misha Barton s.a.
Cele mai importante efecte benefice ale fructelor GojiSus

→ creste nivelul de energie al organismului;
→ imbunatateste circulatia sangelui;
→ eficient in curele de slabire si combaterea celulitei;
→ mentine si intareste sistemul imunitar;
→ este benefic asupra inimii si a tensiunii arteriale;
→ scade nivelului de colesterol;
→ ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei (indexul glicemic al fructelor Gojieste 29);
→ protejeaza ochiul si vederea;
→ sprijina procesele hepatice si renale;
→ intareste oasele si ligamentele;
→ contribuie la mentinerea unui sistem nervos sanatos;
→ sprijina protejarea pielii impotriva radiatiilor solare puternice;
→ stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor, scaderea cantitatii de grasimi;
→ inlesneste mentinerea greutatii corporale normale;
→ stimuleaza apetitul sexual si libidoul;
→ au efect de intinerire, longevitate.
Cum se consuma Goji?Sus

gojiCu numai un pumn mic de Goji (10-30 grame) va asigurati necesarul zilnic de vitamine si nutrienti. Fructele Goji pot fi consumate fara restrictii si in cantitati mai mari, sub forma de fructe uscate, sau amestecate cu iaurt, muesli, cereale etc., dar si sub forma de suc sau ceai.

marți, 31 august 2010

Cat woman



Femeile sunt ca pisicile
Femeile sunt ca pisicile. Ca iti place sau nu asta e adevarul. Intra si convinge-te!
1. Pisicile fac ceea ce vor, atunci cand vor.
2. Prea rar... asculta.
3. Sunt total neprevizibile.
4. Plang de fiecare data, cand nu le convine ceva.
5. Atunci cand vor sa se joace, vor sa fie singure.
6. Cand vrei sa fii singur, ea vrea sa se joace cu tine.
7. Mereu asteapta sa le acorzi atentie.
8. Sunt "sucite".
9. Isi lasa parul peste tot.
10. Te innebunesc.
Concluzia: Pisicile sunt mici femei in haine de blana ieftina.

Legile lui Murphy -se aplica si in Sex

Legile lui Murphy cu aplicare in SEX
Titlul spune tot. Asa ca cititi-le !
- Cu cat tipa care te iubeste e mai fumoasa, cu atat iti e mai usor sa-i dai papucii fara sa te simti vinovat .
- Nimic nu se imbunatateste odata cu vremea.
- Nu conteaza de cate ori ti s-a oferit, daca ea iti propune, nu refuza ptr. ca de fiecare data e alt fel.
- Sexul nu are calorii.
- Timpul pe care il ocupi facand sex e invers proportional cu timpul pe care il petreci incercand sa rezolvi probleme in care te-ai bagat .
- Nu exista un alt remediu ptr. sex, decat mai mult sex.
- Puterea ta de atractie reprezinta 50% din ceea ce esti si 50% din ceea ce cred oamenii ca ai.
- Sexul e ca ninsoarea, niciodata nu stii cati cm o sa fie si cat o sa tina.
- Un barbat in casa valoreaza cat doi de pe strada.
- Virginitatea poate fi vindecata.
- Cand o sotie ajunge sa isi inteleaga barbatul, de obicei se opreste din al asculta.
- Nu te culca niciodata cu cineva mai nebun ca tine.
- Calitatile pe care o atrag pe o femeie sunt deobicei defectele pe care dupa un an nu le mai poate suporta.
- Sexul e murdar , doar daca e facut ca la carte.
- Cand se stinge lumina orice femeie e frumoasa.
- Sexul e ereditar. Daca parintii tai nu l-au practicat sansele ca tu sa-l practici sunt minore.
- Cu cat mai tinere, cu atat mai bine.
- Ar putea exista lucruri pe lumea asta , mai bune ca sexul si cu siguranta exista lucruri mai rele ca sexul,dar nimik nu se compara cu el.
- Iubeste-ti vecinii , dar ai grija sa nu fi prins.
- Fa-o cu cea mai buna.
- O rasucire buna te face sa scapi de cat mai multe paturi.
- Nu poti face un copil intr-o luna chiar daca lasi insarcinate 9 femei.
- Iubirea e triumful imaginatiei asupra inteligentei.
- Nu te culca niciodata cu o femeie ce are mai multe probleme ca tine.
- Nu te certa niciodata cu o femeie obosita - sau odihnita .
- Nu spune "nu" decat daca este ceea ce vrei cu adevarat .
- Un barbat este fericit alaturi de o femeie atata timp cat nu o iubeste .
- Frumusetea este doar suprafata, uratenia ajunge pana la os.
- Sexul este unul din cele 9 motive ale reincarnarii, celalante 8 nu sunt importante.
- Nu te baga in pat nervos, stai treaz si "lupta".
- Iubirea e cea care te face sa crezi ca femeile sunt diferite.
- N-o sa te doara , iti promit.

Baietii rai-lipici pentru fetele bune:D



De ce se intalnesc fetele cu "baieti rai" ?
Esti un baiat bun, care iubeste si nu dezamageste niciodata (sau aproape...) si totusi nu poti sa iti gasesti o iubita. Mai bine citeste motivele pentru care fetele ii prefera pe "baietii" rai.
- Le dau motiv de barfa, atunci cand se intalnesc cu prietenele.
- Barbatii care le plac cu adevarat nu sunt incintati sau atragatori.
- Chiar daca se intalnesc cu "tipi de treaba", acestia se transforma in "nemernici", asa ca, de ce sa nu scuteasca timpul?
- Nu te atasezi emotional prea tare de un astfel de tip.
- Toate celalante femei si-l doresc, asa ca inseamna ca cea care il are il merita.
- Afectiunea unui tip care de obicei e rece ca gheata inseamna mai mult decat cea venita de
la un tip "bun".
- E garantat ca o v-a insela si va exista cel putin o alta care va trebuii sa-i suporte asa- zisul mod de a face sex.
- Nu se simt vinovate de faptul ca il inseala sau abuzeaza de el.
- Un "nemernic" spune din prima clipa ceea ce nu-i place la ea, nu asteapta sase luni pana la primul scandal.

- Fiindca nu au cunoscut nici un avocat si totusi au nevoie de cineva in care sa nu aiba incredere, cineva caruia sa nu le pese de ele, cineva care sa le abuzeze financiar si psihic. Ce sa nu spui niciodata unei femei goale
Ai reusit sa o dezbraci? Acum ai grija sa nu folosesti unul din textele de mai jos daca vrei sa ajungi pana la capat.
- Super, n-am mai fost niciodata pana acum cu Marele Canion!
- Cat timp iti ia sa iti cauti bikini ca astia ?
- Cred ca esti foarte experimentata.
- Stai sa imi scot ceasul, ca nu vreau sa-l pierd.
- De ce mai porti sutien, daca ai deja o curea ?
- Ai putea sa te rastogolesti pana la mine?
- Deci asta e motivul ptr. care nu trebuie sa judeci oamnenii, decat dupa personalitate.
- Ce e asta? O iluzie optica ?
- Poti sa iti pui un sac in cap?!
- Te deranjaza daca imi pun si eu unul? In cazul in care al tau cade
- Te-ai gandit vrodata sa lucrezi la videochat ?
- Stii ca exista operatii ptr. problema ta .
- Toti cei de la bar spuneau ca esti buna..
- Nu esti chiar asa de grasa...
- Acum inteleg de ce spuneai sa sting lumina
- A, ce bine si tu o faci ca sora ta !

Sofiany: Wiiiiiiiiiiiiiiiii super!

Sofiany: Wiiiiiiiiiiiiiiiii super!

Wiiiiiiiiiiiiiiiii super!


Mi-am cumparat wii , e super jocul , va sfatuiesc sa faceti un efort sa va cumparati , e cel mai tare joc .
Inainte de a cumpara wii, nu imi placeau jocurile pentru ca trebuia sa stau la calculator, sa imi amorteasca fundul, sa ma doara ochii, eventual sa imi mai iau o punga de chipsuri sau de alte rontaneli ca sa nu ma mai ridic sa merg pana in bucatarie sa mananc.Acum ma joc si fac miscare, e ca si cum m-as juca LIVE o mie de jocuri la mine acasa. Baseball, baschet , golf , bowling, box, tenis , fitness, aerobic,dans, toate tipurile de jocuri cu batai, sabii, pusti si pistoale , tot ce vrea muschiuletul nostru.
Acum de abia astept sa ajung de la servici acasa sa ma joc, daca vin nervoasa imi iau telecomanda si incep sa boxez, in 5 minute curg apele pe mine , dar am scapat si de nervi.
Ceea ce e si mai frumos e ca poate fi jucat in 2,3,4.. numai ca sunt cam scumpe manetele.
Mai tineti minte ''Mario'', acum se poate juca in multe feluri , sunt o mie de CD-uri:Mario galaxy, Mario Sports, Mario etc.:D
Va pup si puneti-va pe treaba!

Semnat Ionela

vineri, 6 august 2010

Siropuri de fructe

Siropuri de fructe

Siropurile de fructe sunt produse fabricate din sucuri de fructe si zahar, cu sau fara adaos de acid citric (sare de lamaie), in functie de aciditatea sucului din care sunt preparate.

Pentru accentuarea culorii se poate folosi in proportie de 5-10% suc de fructe mai colorate. Este de preferat ca siropurile sa fie preparate din fructe proaspete. Siropurile utilizate la prepararea siropului trebuie sa fie limpezi. Prepararea siropurilor din sucuri proaspete si sucuri pasteuriziate se poate face atat la rece cat si la cald.

Unele sucuri de fructe isi diminueaza considerabil prin fierbere, aroma. Astfel sunt sucul de fragi, de lamaie, de portocale, in timp ce la alte sucuri cum sunt zmeura, gu¬tuia, aroma iese mai mult in evidenta prin incalzire.

Prepararea siropului de fructe la rece. Sucul obtinut din fructe se filtreaza, apoi se amesteca cu o cantitate de sirop de zahar, astfel incat siropul de fructe obtinut sa contina cel putin 60% zahar.

Siropul de fructe, la rece se poate prepara si prin dizolvarea zaharului direct in suc, proportia fiind de 700 g zahar la 400 ml suc, componentele agitandu-se pana la dizolvarea completa a zaharului.

Siropul de fructe preparat la rece, pastreaza foarte bine culoarea, gustul si aroma fructelor proaspete si mai pastreaza intreaga cantitate de vitamine. De asemenea, prin metoda de preparare la rece nu poate avea loc cristalizarea ulterioara a zaharului, daca siropul nu este su¬pus unei raciri sub 0°C.

Cateva tipuri de ceaiuri...


Ceai de rododendron

Ceaiul de rododendron (bujorul de munte) are un puternic efect linistitor, dar si afrodisiac. Acesta ajuta la intarirea rezistentei organismului si imbunatateste circulatia periferica.

Ceai de salvie

Ceaiul de salvie este recomandat in cazul in care suferiti de: diabet, hipotensiune, transpiratiei, dischinezie biliara, gingivita, faringita, bronsita sau oligomenoree.

Ceaiul de soc

Ceaiul de soc provoaca transpiratia intensa, scaderea in greutate si ajuta la eliminarea toxinelor. Este folosit ca adjuvant pentru indepartarea gripei, a bronsitelor sau a virozelor.

Modul de preparare:
Se adauga 3 lingurite cu flori de soc uscate si maruntite la 200 ml de apa fiarta , apoi se acopera cana timp de zece minute, lasandu-se la infuzat. Ceaiul se bea fierbinte, neindulcit, de trei ori pe zi. Ceaiul de soc poate fi folosit ca laxativ, fiind indicat persoanelor care sufera de constipatie cronica de origine nervoasa (ceaiul de soc este un laxativ usor care nu creeaza dependenta).

Ceai verde

Consumul de ceai verde aduce numeroase beneficii:
- se foloseste in cadrul curelor de slabire
- se foloseste ca energizant
- contine antioxidanti si previne aparitia afectiunilor cardiovasculare

Dozare:
- in cadrul curelor de slabire sunt recomandate 2 cani pe zi (nu mai tarziu de ora 18)
- ca energizant - dimineata o cana pe stomacul gol

Ceai depurativ

Ceaiul depurativ contine: flori de soc, cicoare, papadie, trei-frati-patati.
Acesta ajuta eliminarea toxinelor din corp, imbunatateste circulatia, ajuta la eliminarea apei (este recomandat persoanelor care sufera de obezitate) si mareste secretia bilei (ajuta la normalizarea digestiei).
Dozarea: 2-3 cani de ceai pe zi

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei este unul dintre cele mai cunoscute si folosite ceaiuri din tara noastra. Acesta are un efect calmant, emolient (combate starea de uscaciune a mucoaselor), sedativ, usor antispastic, expectorant, sudorific.

Este indicata consumarea ceaiului de tei pentru:

* Uz intern - raceala, guturai, bronsita acuta, stari gripale insotite de febra, stari de agitatie sau anxietate, combate eficient insomnia, dar poate fi folosit si in asociere cu musetel si menta pentru a trata tulburarile digestive usoare.
* Uz extern - in faringo-amigdalite si pentru congestii minore ale tegumentelor.

Administrare:

* Uz intern: doua-trei cani de ceai pe zi
* Uz extern: gargara, bai calmante pentru copii, comprese locale umede

Ceaiul de mestesteacan

Ceaiul de mestesteacan, prin diureza puternica pe care o produce, face sa se elimine toxinele din corp, stimuleaza schimburile organice, avand in acelasi timp si o actiune depu­rativa. Multe boli de piele sunt influentate in bine de o cura facuta cu acest ceai. Diureza produsa are o actiune favora­bila in reumatism, guta, inflamatii articulare si nefrite cro­nice. Se recomanda in formele cardio-renale insotite de edeme si albuminurie, contribuind la eliminarea apei retinuta in tesu­turi. Nu provoaca iritatii ale parenchimului renal. Favori­zeaza eliminarea acidului uric si colesterolului.Dupa unii autori, ceaiul de mesteacan, are proprietatea de a dizolva piatra la rinichi (litiaza renala). Se recomanda si in boli de ficat.

Infuzia de frunze de mes­teacan se prepara in modul urmator: peste 20 g frunze maruntite (2-3 linguri) se toarna 200 g apa clocotita. Se acopera si se lasa pana se ra­ceste la 40°C, apoi se adauga un varf de cupt de bicarbonat de sodiu care neutralizeaza acidul betuloretinic, deoarece acesta micsoreaza actiunea diuretica a frunzelor de mes­teacan. Dupa 6 ore, se stre­coara si se bea lichidul in doua reprize, la un interval de 4 ore. Extern, baile cu frunze de mes­teacan intaresc radacina paru­lui si influenteaza in bine iri­tatiile pielii.

Ceai din radacina Osul-iepurelui

Datorita eliminarii toxinelor din corp, ceaiul din radacina acestei plante se recomanda in reumatism si intr-o serie de boli de piele cronic.

In unele tari, ceaiul din radacina este folosit pentru usurarea expectoratiei in bronsite.

Ceaiul se prepara din 4 linguri de radacina maruntita, la un litru de apa, care se fierbe sau se infuzeaza o jumatate de ora. Lichidul se strecoara, se indulceste si se bea in decursul unei zile.

Radacina intra in compozitia ceaiului diuletic.

Plantele si puterile lor curative

Nu este o noutate faptul ca oamenii apeleaza la plante medicinale pentru vindecarea unor boli; acestea au fost intrebuintate pentru prima data acum peste 5000 de ani, cand omenirea nu cunostea inca principiile lor active.

Cu timpul s-a creat o adevarata industrie a plantelor medicinale, acestea fiind un mod eficient si totodata ieftin de a ameliora si vindeca. Acest site a fost creat pentru a veni in sprijinul bolnavilor si chiar al fitoterapeutilor si cuprinde principalele plante folosite la momentul de fata in lume. Terapii si tratamente exclusiv naturiste.

Antioxidantii sunt substante chimice care au proprietatea unica de a neutraliza substantele periculoase pentru organism, numite radicali liberi (de oxigen) care ataca membranele celulelor, tulburandu-le functionarea normala si uneori chiar distrugandu-le.

Prezenta radicalilor liberi in organism este fireasca in timpul metabolismului normal - acestia contribuie la distrugerea si eliminarea bacteriilor si virusilor care ataca organismul, dar ajung la concentratii prea mari datorita fumului de tigara inspirat, al aerului poluat, chiar si prin intermediul alimentelor.

Acele procese metabolice care ajuta la producerea de energie suplimentara, prin oxigenarea intensa a tesuturilor si arderi rapide, favorizeaza cresterea nivelului de radicali liberi de oxigen. Toate tesuturile si organele sunt supuse acestei agresiuni a radicalilor, creierul in mod special - acesta este compus pe jumatate din grasime, lucreaza fara oprire si are nevoie de aflux sporit de sange si oxigen.

joi, 5 august 2010

Cocktail-uri delicioase pentru o vara calduroasa



Limonadă cu căpşuni şi mentă

Ingrediente: apa minerala, capsuni, lamaie, mentă, zahar, zeama de lamaie


O invenţie pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă, ce transformă limonada de zi cu zi într-o băutură extraordinară. Aşadar, o limonadă cum alta nu e, proaspătă, parfumată şi răcoroasă.
Pregătiţi-o pentru zilele calde pentru a vă suprinde plăcut musafirii.

Porţii: 6 porţii

Timp de preparare: 10 minute


Ingrediente:

* 2 pahare de apă
* 1 pahar de zahăr
* 1 pahar zeamă de lămâie
* 250 grame căpşuni
* 2 pahare de apă plată, minerală sau sifon
* 3-4 linguri frunze de mentă proaspătă, tocate mare
* 1 lămâie

Preparare:

1. Amestecaţi cele două pahare de apă cu zahărul într-o crăticioară la foc mic până se topesc granulele de zahăr. Trageţi crăticioara deoparte şi lăsaţi siropul să se răcească.
2. Spălaţi bine lămâia şi tăiaţi-o în rondele.
3. Spălaţi căpşunele, îndepărtaţi-le condiţele şi tăiaţi-le în jumătăţi.
4. Spălaţi frunzele de mentă şi tocaţi-le mare.
5. Pasaţi într-un blender siropul obţinut mai sus împreună cu căpşunele, menta, apa minerală şi sucul de lămâie.
6. Turnaţi limonada într-o carafă.
7. Adăugaţi cuburi de gheaţă şi rondele de lămâie.

Limonada cu căpşuni şi mentă se serveşte rece, imediat.

Scădeţi sau creşteţi cantitatea de zahăr în funcţie de gusturile dumneavoastră.

Reteta mexicana, de incercat!



Quesadilla cu pui

Ingrediente: branza, cheddar, guacamole, lamaie, oregano, pui, rosii, smantana, tortilla

publicat in Cu carne, Mexicană, Rapide, Reţete, Sandvisuri / Tartine, Videolibrărie

Quesadilla este numele generic atribuit de mexicani unei “plăcinte” cu brânză (queso, în spaniolă) simple sau în amestec cu alte ingrediente, emblematică pentru meniurile tex-mex. Simplă, uşor de realizat acasă, quesadilla este o gustare care cucereşte.

Rețeta de mai jos este varianta cu pui.

Porţii: 2-4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

* 500 grame piept de pui (file)
* 200 grame brânză cheddar (sau un caşcaval bun)
* 4 lipii de porumb (tortilla)
* 2 roşii
* 2 linguri oregano uscat
* 1 lămâie
* 3 linguri de ulei de măsline
* sare
* piper
* 4 linguri se smântână pentru servire
* 4 linguri de guacamole pentru servire

Preparare:

1. Răzuiţi brânza şi împărţiţi-o în patru. Tăiaţi pieptul de pui în felii subţiri. Extrageţi sucul din lămâie. Tăiaţi roşiile rondele.
2. Amestecaţi zeama de lămâie cu 1 lingură de ulei, oregano, sare şi piper.
3. Turnaţi marinata rezultată peste pieptul de pui, amestecaţi-l bine şi lăsaţi-l să se marineze dimp de 5-10 minute.
4. Încingeţi un grătar (unul de interior, pentru aragaz, e rezonabil).
5. Rumeniţi puiul pe ambele părţi la foc iute. Puiul trebuie să fie rumenit, nu uscat.
6. Luaţi pieptul de pui de pe grill, lăsaţi-l să se răcorească puţin şi tăiaţi-l cubuleţe sau fâşii subţiri.
7. Încingeţi o tigaie potrivită ca dimensiune pentru o tortilla, la foc mic spre mediu.
8. Adăugaţi o lingură de ulei.
9. Aşezaţi o tortilla pe fundul tăvii (vezi filmul).
10. Presăraţi un sfert din cantitatea de brânză peste tortilla şi, după ce începe să se topească, jumătate din cantitatea de pui.
11. Aşezaţi un strat de rondele de roşii, presăraţi un alt sfert din cantitatea de brânză, asezonaţi cu sare şi piper. Acoperiţi cu o altă tortilla şi puneţi un capac peste tigaie.
12. După ce aţi terminat operaţiunea, lăsaţi tigaia 3 minute şi întoarceţi quesadilla cu ajutorul unei palete de plastic sau lemn. Acoperiţi din nou.
13. Lăsaţi-o încă 3-4 minute şi pe cealaltă parte. Scoateți quesadilla pe un fund de lemn.
14. Repetaţi operaţiunea cu restul ingredientelor pentru a face cea de a doua quesadilla.
15. Tăiaţi quesadilla cu un cuţit de bucătărie sau rolă de pizza în 4, 6 sau 8 bucăţi fiecare.

Quesadilla se serveşte fierbinte, cu smântână, guacamole şi salsa (sos din cuburi mici de roşii ardei şi ceapă)

Dacă sunteţi iubitori de mâncare mexicană puteţi adăuga câte 2 linguri de guacamole în fiecare quesadilla, înainte de a pune ultimul strat de brânză şi tortilla.



Pentru mai multe detalii vizualizati: http://www.youtube.com/watch?v=Z0mHH8Ani_E&feature=player_embedded

Retete usoare si rapide (pentru vara)

Salata de cartofi cu ton

Ingrediente:
-6 cartofi;
- o conserva de ton bucati;
-3 oua;
-2 cepe;
-3 linguri cu ulei de masline;
-3 linguri cu otet sau zeama de lamaie;
- 2 linguri cu mustar dulce; sare dupa gust.

Preparare: Curata cartofii, taie-i in bucati egale si pune-i la fiert. Fierbe ouale, pune-le la racit cu coaja in apa rece, apoi curata-le si taie-le rondele. Taie ceapa rondele. Scurge tonul de apa sau ulei, in functie de ce ai ales. Fa un dressing pentru salata din mustar, otet, ulei si sare. Amesteca toata ingredientele impreuna cu dressingul, cu grija sa nu se farame cartofii..


Pui cu legume la tigaie

Ingrediente:
-un piept de pui dezosat si fara piele, taiat in fasii subtiri;
-2 ardei grasi, taiati felii;
-o cana cu pastai de fasole verde;
-1/3 cana cu mustar dulce;
-1/3 cana cu sos barbeque;
-1/2 cana cu apa; sare dupa gust.
Preparare: Incinge bine o tigaie cu strat antiaderent. Pune foarte putin ulei si prajeste pieptul de pui la foc puternic, timp de cinci minute, pana ce carnea devine maronie. Scoate carnea intr-un bol. Pune legumele in tigaie si prajeste-le timp de doua minute, pana ce se inmoaie putin. Adauga restul ingredientelor (mustarul, sosul si apa). Adauga bucatelele de carne. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasa pe foc inca trei minute..

marți, 13 iulie 2010

Ultima generatie ...dar si prima ;)


Buna Cititorule
,

Noi, cei care suntem nascuti la inceputul anilor 65-89,
vedem acum in anul 2010 cum casa parintilor nostri este de
50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si
realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur
de 50 de ani.

Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici
despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala,
pentru ca asta insemna ceva o data.

Suntem ultima generatie care a jucat "Ascunselea" , "Castel",
"Ratele si "vanatorii", "Tara, tara! Vrem ostasi", "Prinsea",
"Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii",
ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai",

ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care
am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa
ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am
vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete
audio si le-am inlocuit cu CD-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci
de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma
era deja lider de gasca.

Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste
grile la admitere.

Am sorbit din ochi „Sclava Isaura”, „Beverly Hills”,
”Melrose Place”, „Twin Peaks”, „Dallas” .. si cine zice ca
nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.

Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si
abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum.
Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si
clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care
turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv
bun sa nu mergem la scoala.

Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ
Bobo si Michael Jackson, Backstreet Boys si Take That,
si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc
fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii,
dar toti dansam!

Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit
atat de Abba, si de Queen, cat si de noile nume gen
50 Cent si Britney Spears.

Am citit "Licurici", "Pif", Ciresarii,
si am baut Cico si Zmeurata si
ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele
sucuri "de la TEC" fara sa ne fie teama ca "au prea multe
E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla
de suc fara teama de virusi.

Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am
descoperit internetul.

Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara,
noi nu aveam dolby surround system,
… taceam toti ca sa auzim actiunea filmului,
nu aveam Nintendo sau Playstation, ci jocuri tetris
de care ne plictiseam la o luna dupa ce le
cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita",
sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare",
sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura"
pe cine "iubeam"..

Noi suntem cei care inca au mai "cerut
prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex",
care dadeam cu banul care sa intre in farmacie
sa cumpere prezervative, pe care apoi
sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul
colegilor sau a trecatorilor pe strada,
care am completat mii de oracole, sperand
ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?"
ca ne place de el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca
noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere,
nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi
bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut
pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii,
nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii
si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate
lipide si glucide mancam.

Parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis
sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un
pachet de tigari de la tutungerie.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost
martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras
la bancuri cu Bula nu la Mondenii, noi am fost primii care au
auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei
care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus".

Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de
"first-timers" ...

Daca citesti si ai cazut macar un pic in melancolie,
inseamna ca au insemnat ceva pentru tine toate acestea !

Ultima generatie ...dar si prima ;)

O legenda: Arnold Schwarzenegger



Arnold Schwarzenegger



S-a nascut pe 30 iulie 1947 in Thal, Austria, o micuta comuna situata in apropierea orasul Graz. Tatal sau era inspector principal al jandarmeriei, un om cu o gindire solida si principii ferme, educatia pe care le-a oferit-o celor doi copii ai sai fiind un factor decisiv pentru cariera lui Arnold. Mic fiind, acesta era un copil foarte bolnavicios, fapt ce l-a facut pe tatal sau sa-l supuna unui antrenament foarte intens, menit sa-l fortifice. Inceputul carierei sale poate fi caracterizat prin antrenamente de sase ori pe saptamina, uneori acestea durind patru ore pe zi. In aceasta perioada de inceput ajunge campionul de juniori al Austriei la haltere. La virsta de 16 ani participa la primul concurs de culturism din viata sa, o competitie de interes local, unde se claseaza pe locul 2. La 18 ani este inrolat in armata, unde isi continua antrenamentul de culturism, dupa putin timp participind la campionatul european de juniori pe care il cistiga. In martie 1966 participa la concursul "Mr. Europa", cistigindu-l si pe acesta. Avea 19 ani si nu mai exista nici o indoiala ca devenise un barbat puternic, un culturist adevarat.
Dupa terminarea armatei se muta la Munchen, unde incepe un program riguros de antrenament. Acesta se desfasura de la 9 la 11 dimineata si seara de la 19 la 21, in restul zilei muncind pentru a se intretine. La 19 ani pleaca, in calitate
de spectator, la campionatul mondial de culturism pentru amatori "Mr. Univers", unde se decide sa si participe. Avea 105 kg, iar perimetreul bratului de 49 cm, singurul sportiv din Europa cu asemenea date fizice. Cu toate acestea se claseaza pe locul 2, fiind invins de Chet Yorton, care avea in palmares doua titluri "Mr. America", acesta fiind si un cunoscut actor. Un an mai tirziu, la numai 20 de ani, cistiga primul titlu "Mr. Univers", devenind campion mondial. Dupa ce cistiga si cel de-al doilea titlu, in 1968, viata
lui Arnold se schimba radical, acesta mutindu-se in America. Timpul sau era acum impartit intre antrenamente, interviuri, calatorii si lectii de antrenament oferite in particular. Dupa ce pierde un concurs profesionist, in fata lui Frank Zane, precum si titlul "Mr Olympia" in fata lui Sergio Oliva, Arnold nu va mai cunoaste nici o infringere, cistigind sase titluri consecutive de "Mr. Olympia". Dupa ce renunta la viata sportiva, in 1976, se dedica in totalitate actoriei, unde cunoaste un enorm succes. In 1980 revine pe scena cistigind si al saptelea titlu "Mr. Olympia".
Este casatorit cu Maria
Schriver, mostenitoarea familiei
Kennedy, impreuna avind trei copii. A aparut in peste 25 de filme si a regizat un episod din "Povestiri din cripta". Rolul din "Terminator I" (1984) este cel care l-a propulsat si transformat intr-un superactor, un idol pentru tinerii care pasesc pentru prima oara intr-o sala de culturism.
Despre Arnold se pot spune multe, dar cel mai important ar fi sa-i intelegem filozofia de viata care rezulta si din vorbele sale:
"Daca vrei sa cistigi, trebuie mai intii sa-ti definesti cu claritate obiectivele. Pe urma, sa-ti dirijezi toata energia
catre scopul fixat. Sa fii convins ca vei reusi si sa ai rabdare.Asta-i tot!"

Redam mai jos datele sale antropometrice, care apar in "Enciclopedia culturismului de Arnold", carte scrisa chiar de "stejarul austriac".
Inaltime: 1.88 m
Greutate: 110-115 kg
Torace: 1.50 m
Brat: 56 cm
Talie: 86 cm
Coapsa: 78 cm
Gamba: 50 cm

O legenda: Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

home > portret

S-a nascut pe 30 iulie 1947 in Thal, Austria, o micuta comuna situata in apropierea orasul Graz. Tatal sau era inspector principal al jandarmeriei, un om cu o gindire solida si principii ferme, educatia pe care le-a oferit-o celor doi copii ai sai fiind un factor decisiv pentru cariera lui Arnold. Mic fiind, acesta era un copil foarte bolnavicios, fapt ce l-a facut pe tatal sau sa-l supuna unui antrenament foarte intens, menit sa-l fortifice. Inceputul carierei sale poate fi caracterizat prin antrenamente de sase ori pe saptamina, uneori acestea durind patru ore pe zi. In aceasta perioada de inceput ajunge campionul de juniori al Austriei la haltere. La virsta de 16 ani participa la primul concurs de culturism din viata sa, o competitie de interes local, unde se claseaza pe locul 2. La 18 ani este inrolat in armata, unde isi continua antrenamentul de culturism, dupa putin timp participind la campionatul european de juniori pe care il cistiga. In martie 1966 participa la concursul "Mr. Europa", cistigindu-l si pe acesta. Avea 19 ani si nu mai exista nici o indoiala ca devenise un barbat puternic, un culturist adevarat.
Dupa terminarea armatei se muta la Munchen, unde incepe un program riguros de antrenament. Acesta se desfasura de la 9 la 11 dimineata si seara de la 19 la 21, in restul zilei muncind pentru a se intretine. La 19 ani pleaca, in calitate
de spectator, la campionatul mondial de culturism pentru amatori "Mr. Univers", unde se decide sa si participe. Avea 105 kg, iar perimetreul bratului de 49 cm, singurul sportiv din Europa cu asemenea date fizice. Cu toate acestea se claseaza pe locul 2, fiind invins de Chet Yorton, care avea in palmares doua titluri "Mr. America", acesta fiind si un cunoscut actor. Un an mai tirziu, la numai 20 de ani, cistiga primul titlu "Mr. Univers", devenind campion mondial. Dupa ce cistiga si cel de-al doilea titlu, in 1968, viata
lui Arnold se schimba radical, acesta mutindu-se in America. Timpul sau era acum impartit intre antrenamente, interviuri, calatorii si lectii de antrenament oferite in particular. Dupa ce pierde un concurs profesionist, in fata lui Frank Zane, precum si titlul "Mr Olympia" in fata lui Sergio Oliva, Arnold nu va mai cunoaste nici o infringere, cistigind sase titluri consecutive de "Mr. Olympia". Dupa ce renunta la viata sportiva, in 1976, se dedica in totalitate actoriei, unde cunoaste un enorm succes. In 1980 revine pe scena cistigind si al saptelea titlu "Mr. Olympia".
Este casatorit cu Maria
Schriver, mostenitoarea familiei
Kennedy, impreuna avind trei copii. A aparut in peste 25 de filme si a regizat un episod din "Povestiri din cripta". Rolul din "Terminator I" (1984) este cel care l-a propulsat si transformat intr-un superactor, un idol pentru tinerii care pasesc pentru prima oara intr-o sala de culturism.
Despre Arnold se pot spune multe, dar cel mai important ar fi sa-i intelegem filozofia de viata care rezulta si din vorbele sale:
"Daca vrei sa cistigi, trebuie mai intii sa-ti definesti cu claritate obiectivele. Pe urma, sa-ti dirijezi toata energia
catre scopul fixat. Sa fii convins ca vei reusi si sa ai rabdare.Asta-i tot!"

Redam mai jos datele sale antropometrice, care apar in "Enciclopedia culturismului de Arnold", carte scrisa chiar de "stejarul austriac".
Inaltime: 1.88 m
Greutate: 110-115 kg
Torace: 1.50 m
Brat: 56 cm
Talie: 86 cm
Coapsa: 78 cm
Gamba: 50 cm

Un cuvant despre arta corpului- culturismul


Sa descretim fruntile incruntate ale profanilor, lasand drum liber noilor mentalitati creatoare, inlaturandsubiectivismul si scotind din intuneric ceea ce se numeste arta corpului-culturismul.
Incercati sa va descoperiti pe voi insiva si veti vedea de cate resurse de energie dispuneti, de ce eforturi suteti capabili, cu cata frumusete si grandoare poate straluci corpul vostru in lupta hotarata cu bara de fier, dezvoltandu-va vointa si increderea in sine intr-o continua autodepasire,spre desavarsirea unei armonii corporale si fizice- cale sigura spre idealul perfectiunii trupesti, accesibila tuturor celor care se vor a fi sculptorii propriilor trupuri optandpentru ceea ce se numeste culturism.
Cu originimai indepartate prin negura timpurilor porning prin forta ridicatorilor de greutati culturismul apare si se dezvolta si in tara noastra.

Fumatul-,,arta" veche


FUMATUL

Fumatul are o istorie de cca. 7000 de ani , tutun ul find cultivat ºi utilizat în America de Sud , la începuturi fiind practicat în cadrul ceremoniilor religioase , în ritualuri de purificare , crezându-se cã astfel se pot induce viziuni spirituale.
Dupã descoperirea Americii de cãtre Cristofor Columb la 1492 , europenii au cucerit o micã insulã situatã la limita dintre Oceanul Atlantic ºi Marea Caraibelor , numitã Tabago (azi statul Trinidad-Tobago) , ai cãrei locuitori foloseau , pentru fumat , frunzele uscate ale unei plante. Era vorba de fapt de tutun , o plantã dicotiledonatã din familia solenacee , gen care cuprinde aproximativ o sutã de specii ºi dintre care se remarcã Nicotiana Tabacum , folositã pentru fabricarea þigãrilor. Trebuie sã amintim cã denumirea de Nicotiana provine de la numele ambasadorului Franþei în Portugalia Jean Nicot (1530-1600) , cel care a introdus-o la curtea regalã a Franþei. Primele seminþe au fost aduse în Europa , mai precis în Spania în 1496 , ulterior fiind importatã ºi în Portugalia , de unde Jean Nicot o trimite reginei Caterina de Medici cu scopul de a-i alunga , prin mirosire , desele migrene . În scurt timp obiceiul reginei a fost preluat de întreaga curte regalã , iar apoi de întreg Parisul ºi întreaga Europã. În secolul XVII cultivarea tutunului ia o amploare extraordinarã, apar plantaþii imense ºi primele inteprinderi de prelucrare la scarã industrialã. Evident cã în acelaºi timp numãrul fumãtorilor creºte ºi el foarte rapid. Oamenii nu s-au limitat doar la a-l fuma (pipã , trabuc , þigarã) , ci au început sã-l consume mestecându-l , sau sã-l inhaleze. Prin inventarea maºinii de fabricat þigãri , în 1880 , putem spune cã a apãrut industria modernã a tutunului , principalele rezultate fiind acelea cã preþul a scãzut ºi consumul a crecut.
Teorii mai vechi susþineau cã nicotina este cel mai toxic agent activ al tutunului , dar cercetãri ulterioare au arãtat ca prin ardere tutunul iºi modificã compoziþia iniþialã dând naºtere unor noi substanþe : un amestec de gaze, vapori necondensaþi, ºi substanþe particulare variabile , astfel încât fumul este un amalgam de particule lichide ºi solide cu dimensiuni sub100 microni , oxid de carbon , gudron ºi alte substanþe iritante pentru sistemul respirator (acroleina, formaldehida, acidul cianhidric, acetaldehida). Cei mai periculoºi factori din fumul de þigarã sunt substanþele cancer igene ºi cocangerigene care se gãsesc în aerosoli i produºi de fumul de þigara ºi care poartã denumirea genericã de gudroane .
Obiceiul de a fuma provoacã un lung ºir de neplãceri , de la boli foarte grave , adesea mortale , chiar cãderea pãrului ºi afecteazã sãnãtate a celor din jur.Astfel în ceea ce priveºte sistemul digestiv fumatul contribuie la producerea ulcerelor ºi arsurilor esofagiene sau gastrice , ca efect al reducerii capacitãþii ficatului de a mataboliza alcoolul , medicamentele ºi alte substanþe toxice. Esofagul este afectat prin inflamaþii ale mucoasei care în timp duc la sângerãri sau chiar cancer. Cancerul esofagian , gastric , pulmonar afecþiunile cardiace , emfizemul pulmonar , arterita , cancerul de buze , limbã , laringe , vezicã urinarã , bronºita cronicã sunt alte urmãri ale fumatului.La femei fumatul în timpul sarcinii afecteazã starea de sãnãtate a fãtului ceea ce poate conduce la malformaþii ºi chiar decese. Procentul deceselor datorate bolilor cerebrovasculare care au ca ºi cauzã principalã fumatul nu este nici el de neglijat 51 % pentru bãrbaþi ºi 55 % pentru femei. Fumatul pasiv genereazã ºi el mari riscuri , cei care trãiesc în preajma fumãtorilor au neºansa de a face cancer pulmonar de patru ori mai mare decât cei care nu „beneficiazã” de acest tratament.
Cuantificarea efectelor fumatului este imposibil de fãcut pânã în cel mai mic detaliu , dar în ecuaþie trebuie introduse , cel puþin , urmãtoarele elemente :
- cheltuielile directe de achiziþionare a produselor din tutun ;
- costuri cu sãnãtatea (medicamente , repararea danturii îngãlbenite) ;
- obiecte de îmbrãcãminte distruse ;
- alte daune cum sunt : arderea scaunelor de maºinã , a diferitelor tapiþerii sau covoare ºi chiar incendierea propriilor locuinþe ;
- timp pierdut cu aºa zisele “pauze de þigarã “.

miercuri, 23 iunie 2010

Exercitii pentru tonifierea musculaturii

Exercitii pentru tonifierea musculaturii
Pentru fiecare exercitiu, ai nevoie de doua gantere de 1,5 - 2 kg fiecare.

Exercitiul 1
Intinsa pe podea, stai pe partea dreapta, cu genunchii indoiti intr-un unghi de 90 de grade. Te sprijini pe antebratul drept, cu palma lipita de podea, in timp ce stanga e pe sold sau pe podea, in fata ta. Incordeaza abdomenul si ridica genunchiul stang spre tavan, apoi indreapta piciorul, pentru a lovi in aer. La fel vei face si cu piciorul drept. Efectueaza 3 serii a cate 8 repetari pe fiecare picior.

Exercitiul 2
Pentru acest exercitiu, ai cate o gantera in fiecare mana si picioarele departate la nivelul umerilor. Pastrand picioarele perfect drepte, impinge posteriorul in spate, astfel incat sa ai o pozitie usor aplecata in fata. Ridica greutatile la piept, cu mainile indreptate una spre cealalta. Efectueaza exercitiul in 3 serii a cate 10 repetari fiecare.

Exercitiul 3
Ai cate o greutate in fiecare mana, cu bratele pe langa corp. Picioarele sunt usor departate. Executa o fandare in lateral cu piciorul drept, in timp ce stangul ramane drept. Ridica in acelasi timp mana opusa piciorului, in lateral, cu palma indreptata spre podea. Revino la pozitia initiala. Urmeaza exemplul si pentru celalalt picior. Aceste exercitiu se repeta in trei serii a cate 10-12 repetari pentru fiecare parte.

Exercitiul 4
Picioarele sunt departate si usor flexate, iar in fiecare mana ai 1.5 kg. Ridica mainile deasupra capului, indoindu-le, astfel incat greutatile sa fie plasate in spatele capului, cu palmele indreptate una spre cealalta. Revino la pozitia de start, apoi intinde bratul drept spre tavan. Coboara greutatea la pozitia de start si repeta fandarea cu bratul stang spre tavan. Repeta exercitiu de 10 ori pentru fiecare parte.

Articol trimis de WebMaster
“Sarbatorile s-au terminat, insa am capatat cateva kilograme in plus de care nu stiu cum sa scap”.

Suna cunoscut? Ei bine, aceasta este problema cu care se confrunta multe dintre femeile din zilele noastre. Desi poate parea paradoxal, slabirea se face… mancand. Respectarea principiilor de baza pentru o viata sanatoasa incepe topul recomandarilor pentru o silueta de invidiat.

Lasati deoparte dietele care va pot pune cu usurinta sanatatea in pericol. Regimurile hipocalorice vor slabi doar masa musculara, nu si grasimea de pe corp, nu veti avea energie, ci stari de oboseala, dar veti observa si scaderea randamentului intelectual. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va ganditi ca sanatatea dumneavoastra este cea mai importanta si sa constientizati daca intr-adevar merita sa v-o periclitati cu astfel de masuri.

Incercati sa consumati zilnic multe lichide (apa plata, supe, ceaiuri fara zahar) si cat mai multe fructe si legume in stare naturala. Evitati pe cat posibil dulciurile nesanatoase, bauturile alcoolice si carbogazoase, sucurile dulci (creati-va propriul suc de fructe acasa), tutunul si cafeaua si, mai ales, prajelile si grasimile, fie ele vegetale sau animale. Inlocuiti uleiul de floarea soarelui cu cel de masline extravirgin (atentie, insa, este tot grasime!) si painea alba cu cea graham sau de tarate.

Imbogatiti-va in schimb alimentatia cu legume fierte sau in stare cruda, carne de peste, vita slaba si pui, gatite in suc propriu. Vara sau toamna, bucurati-va din plin de beneficiile naturii si consumati cat mai multe salate. Va oferim cateva ponturi: nu combinati niciodata painea, fainoasele sau carbohidratii cu proteinele, ci, mai degraba, cu salate create pe gustul propriu. Nu va sfiiti sa folositi legume verzi sau lactate. Chiar si doua-trei oua pe saptamana sunt indicate.

Mancati trei mese pe zi si doua gustari si incercati pe cat posibil sa luati masa la aceeasi ora in fiecare zi. Astfel, metabolismul dvs se va regla.

Insa, tineti minte, sportul este foarte important pentru o viata sanatoasa! Asadar, incercati sa faceti cat mai multa miscare. Daca lucrati pana tarziu si nu aveti timp sa mergeti la o sala de fitness sau aerobic, mergeti zilnic pe jos cel putin 30 de minute, iar in timpul liber, plimbati-va prin parc sau alergati. Se vor vedea efectele! Iar daca sunteti dispuse sa mergeti la o sala de fitness, incercati sa faceti trei sedinte de aerobic pe saptamana. La fitness, va veti tonifia musculatura.

Exercitiile aerobe sunt foarte bune pentru sanatatea inimii dumneavoastra si va vor ajuta sa slabiti foarte usor si sa va tonifiati musculatura.
Atentie!
Nu va amagiti cu pastile de slabit sau alte metode mai putin „ortodoxe”, pentru ca acestea sunt foarte daunatoare sanatatii. De asemenea, nu incercati solutii babesti, precum retetele cu apa si lamaie sau otet de mere, consumate pe stomacul gol, pentru ca puteti dezvolta probleme stomacale (gastrita sau ulcer) si chiar deficiente cardiace.

Articol trimis de WebMaster

marți, 22 iunie 2010

Daca vrei sa scapi de stresul caloriilor in plus si nu stii cum sa faci asta, urmeaza sfaturile de mai jos. In primul rand, in fiecare zi trebuie sa consumi 500 de calorii in minus, daca vrei sa vezi rezultate in timp scurt. Cel mai probabil, dupa o astfel de "eliminare", intr-o saptamana vei da jos pana la un kilogram.

Sfaturi:
  • Spune adio sucului acidulat. Daca simti nevoia, poti bea apa cu lamaie, sau suc de fructe proaspat, facut in casa (fara zahar adaugat). Reduci astfel 150 de calorii.

  • Daca savurezi un sandwich, renunta la maioneza sau alte sosuri si vei elimina 100 de calorii.

  • Carnea de pui e bine sa o consumi fara grasime si fara piele. Scapi astfel de 100 de calorii.

  • Nu mai bea bere sau vin (decat daca ti-a prescris medicul). Scapi de 120 de calorii.

  • Elimina pe cat posibil branza sarata, mai ales din sandwich-uri. Reduci din alimentatie cel putin 150-200 de calorii.

  • Nu mai bea cafea sau ceai indulcit dimineata. Alege un fruct sau suc de fructe si 100 de calorii in minus.

  • Cand faci salata, nu folosi dressing cumparat. Imbunatateste-i gustul cu zeama de lamaie sau otet de mere si elimini 120 de calorii.


Si, nu uita, secretul unei vieti sanatoase este sportul! 30 de minute de exercitii fizice in fiecare zi iti prelungesc viata!

Articol trimis de WebMaster

Nutritia in culturism si fitness

Nutritia in culturism si fitness
Profilul nutrientului: Carbohidratii

Rolul carbohidratilor
Carbohidratii sunt sursa preferata de energie a corpului - creierul, muschii si alte tesuturi se bazeaza in principal pe un flux continuu de carbohidrati pentru satisfacerea cererilor imediate si pe termen lung de energie. In timpul antrenamentelor anaerobe, cum ar fi antrenamentele cu rezistenta (cu greutati libere), corpul se bazeaza foarte mult pe carbohidrati pentru energie, iar cantitatea stocata in organism va va afecta rezistenta si energia in timpul antrenamentelor.
Un gram de carbohidrati contine aproximativ 4 calorii.
Exemplu: o felie de paine integrala contine aproximativ 13 grame de carbohidrati, ceea ce inseamna 52 de calorii din carbohidrati. (13x4=52)

Cerintele zilnice de carbohidrati
Cantitatea zilnica recomandata pentru culturisti este: 4-6 grame de carbohidrati per kilocorp.

Parcursul si stocarea carbohidratilor
Carbohidratii consumati sunt descompusi in glucoza, un zahar simplu care este transportat prin tot corpul. Glucoza mai poate fi, de asemenea, stocata in ficat si in tesutul muscular sub forma de glicogen. Aceasta forma stocata, este responsabila de 99,5% din toata energia provenita din glicogen. O persoana medie de 80 kilograme, stocheaza cam 2.000 de calorii (500 grame) din carbohidrati in una dintre aceste forme.

Tipuri de carbohidrati
  • Carbohidrati simpli: Zaharurile simple, care nu trebuie descompuse, cel mai bine trebuie consumate dupa antrenament pentru a reface mai repede rezervele de glicogen. Acestea includ glucoza (zahar simplu, rezultatul final al descompunerii oricarui carbohidrat), sucroza ( zaharul de masa), fructoza (din fructe), galactoza (lapte) si maltoza (zahar din malt).
  • Carbohidrati complecsi: Formati din combinarea mai multor carbohidrati simpli. Acesti carbohidrati ar trebui sa constituie cea mai mare parte din carbohidratii consumati intr-o zi. Legaturile complexe ii fac excelenti pentru cererile de energie pe termen lung, cum ar fi durata unui antrenament, datorita timpului de digerare mai mare. Acestia includ carbohidratii din paine, paste, orez, legume si tuberculi, fibre (carbohidrati complecsi care nu sunt digerati, dar sunt buni pentru tubul digestiv) si glicogenul (cand mancati carne rosie, de exemplu, beneficiati de carbohidrati stocati sub forma de glicogen).

    Mituri despre carbohidrati
    Carbohidratii nu va ingrasa! Consumul in exces de calorii si grasimi, pe o perioada lunga de timp va va ingrasa. Excesul de carbohidrati, totusi, cum ar fi o dieta cu mai mult de 70% din calorii provenite din carbohidrati, va creste riscul de a va imbolnavi de diabet. Daca, dimpotriva, consumati mai putini carbohidrati decat necesarul, veti plasa castigurile musculare, metabolismul si energia intr-o zona periculoasa.


    Profilul nutrientului: proteina

    Rolul proteinei
    Cand este descompusa in organism pentru a forma aminoacizi, este principalul material pentru constructia musculara. In afara de construirea unor bicepsi mai mari, aminoacizii sunt materiale cheie pentru producerea celulelor si a hormonilor, lupta impotriva infectiilor si ajutorul activitatilor neurotransmitatoare.
    Un gram de proteina contine aproximativ 4 calorii
    Exemplu: 50 grame de piept de pui fara piele, contin aproximativ 9 grame de proteine; adica 36 calorii din proteina. (9x4=36)

    Cerintele zilnice de proteina
    Cantitatea zilnica necesara pentru culturisti este de 1,36-2,2 grame per kilocorp sau in jur de 20-30% din totalul de calorii zilnice.

    Tipuri de aminoacizi
    Corpul foloseste aproximativ 20 tipuri de aminoacizi pentru crestere si refacere. Acestia sunt clasificati in:
  • Aminoacizi esentiali: organismul nu ii poate produce, sau o face dar in cantitati insuficiente, deci trebuie consumati in dieta zilnica.
  • Aminoacizi esentiali conditionati: Unii aminaoacizi pot fi esentiali sau nu, depinzand de circumstante. De exemplu, daca totalul de aminoacizi esentiali din dieta este limitat, alti aminoacizi pot deveni esentiali.
  • Aminoacizi neesentiali: Organismul are posibilitatea de a sintetiza acesti aminoacizi din alti aminoacizi, grasimi sau carbohidrati. Din acest motiv, nu trebuie sa va preocupati sa consumati alimente bogate in acesti aminoacizi.

    Tipuri de proteine
  • proteine complete: Contin toti aminoacizii esentiali. O dieta bogata in produse animaliere are parte de o cantitate mare din aceste proteine.
  • proteine incomplete: Deficitare in unul sau mai multi aminoacizi. Puteti crea o proteina completa prin combinarea unor proteine incomplete complementare. Proteinele din plante (soia) sunt de obicei incomplete.

    Cele mai bune surse de proteine
    Piept de pui sau de curcan, fara piele, carne slaba de vita, albusuri de ou, peste, lactate fara grasimi, concentrate proteice.


    Profilul nutrientului: grasimi

    Rolul grasimilor (din dieta si cele depozitate)
    Numite si lipide, grasimile servesc sase functii importante in corp:
  • Drept depozit mare si concentrat de energie.
  • Protejeaza organismul.
  • Izolatie care va tine cald.
  • Transportor pentru vitaminele liposolubile (A, D, E , K).
  • Principal distribuitor de acizi grasi esentiali. Aceasta functie este cea mai importanta deoarece fara grasime, corpul nu ar putea sintetiza destul anumiti hormoni (cum ar fi testosteronul) si structura celulelor ar fi compromisa.
  • Mareste savoarea si textura alimentelor. Promoveaza o stare de satietate.
    Un gram de grasimi contine aproximativ 9 calorii O dieta saraca in grasimi este importanta pentru sanatate si pentru buna functionare a organismului. Din moment ce un gram de grasimi contine mai mult de dublul numarului de calorii dintr-un gram de proteina sau carbohidrati, scaderea cantitatii consumate are efecte mai importante intr-un regim de slabire.

    Cerintele zilnice de grasimi
    Cantitatea zilnica necesara pentru culturisti este de nu mai mult de 0,9 grame per kilocorp sau aproximativ 15-20% din totalul zilnic de calorii.

    Tipuri de grasimi
    Odata consumate, grasimile sunt descompuse in acizi grasi. Bazat pe structura lor chimica, pot fi clasificati in:
  • Grasimi saturate: Se gasesc in alimentele de origine animala cum ar fi carnea, ouale, produse lactate integrale si uleiuri. Acesta este tipul de grasime care se depune pe artere ca LDL (colesterol �rau�), contribuind la bolile de inima si unele tipuri de cancer. Pastrati consumul acestor grasimi la 10% din totalul caloric zilnic.
  • Grasimi polinesaturate: Se gasesc in uleiurile vegetale (floarea soarelui, porumb) si in carnea de peste grasa. Pun la dispozitia corpului acizii linoleic si linolenic, care sunt esentiali pentru bunastarea organismului.
  • Grasimi mononesaturate: Se gasesc in uleiurile vegetale (masline, arahide, canola) aceste grasimi �bune� ar trebui sa reprezinte majoritatea grasimilor consumate zilnic.
  • Colesterolul: O componenta naturala a tesutului animal. Este important pentru functiile organismului inclusiv hormonii sexuali, dar creste de asemenea riscul problemelor de sanatate.

    Depozitarea grasimilor
    Mai mult de 97 % din energia din grasimi este depozitata in corp sub forma de tesut adipos. Celelalte forme pot fi gasite in sange si in tesutul muscular. Persoana de greutate medie de 80 kilograme depoziteaza aproximativ 110.740 calorii (12.300 grame) de grasime in una dintre aceste forme.

    Articol trimis de Weider Nutrition International