joi, 5 august 2010
Cocktail-uri delicioase pentru o vara calduroasa
Limonadă cu căpşuni şi mentă
Ingrediente: apa minerala, capsuni, lamaie, mentă, zahar, zeama de lamaie
O invenţie pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă, ce transformă limonada de zi cu zi într-o băutură extraordinară. Aşadar, o limonadă cum alta nu e, proaspătă, parfumată şi răcoroasă.
Pregătiţi-o pentru zilele calde pentru a vă suprinde plăcut musafirii.
Porţii: 6 porţii
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente:
* 2 pahare de apă
* 1 pahar de zahăr
* 1 pahar zeamă de lămâie
* 250 grame căpşuni
* 2 pahare de apă plată, minerală sau sifon
* 3-4 linguri frunze de mentă proaspătă, tocate mare
* 1 lămâie
Preparare:
1. Amestecaţi cele două pahare de apă cu zahărul într-o crăticioară la foc mic până se topesc granulele de zahăr. Trageţi crăticioara deoparte şi lăsaţi siropul să se răcească.
2. Spălaţi bine lămâia şi tăiaţi-o în rondele.
3. Spălaţi căpşunele, îndepărtaţi-le condiţele şi tăiaţi-le în jumătăţi.
4. Spălaţi frunzele de mentă şi tocaţi-le mare.
5. Pasaţi într-un blender siropul obţinut mai sus împreună cu căpşunele, menta, apa minerală şi sucul de lămâie.
6. Turnaţi limonada într-o carafă.
7. Adăugaţi cuburi de gheaţă şi rondele de lămâie.
Limonada cu căpşuni şi mentă se serveşte rece, imediat.
Scădeţi sau creşteţi cantitatea de zahăr în funcţie de gusturile dumneavoastră.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu