vineri, 6 august 2010

Siropuri de fructe

Siropuri de fructe

Siropurile de fructe sunt produse fabricate din sucuri de fructe si zahar, cu sau fara adaos de acid citric (sare de lamaie), in functie de aciditatea sucului din care sunt preparate.

Pentru accentuarea culorii se poate folosi in proportie de 5-10% suc de fructe mai colorate. Este de preferat ca siropurile sa fie preparate din fructe proaspete. Siropurile utilizate la prepararea siropului trebuie sa fie limpezi. Prepararea siropurilor din sucuri proaspete si sucuri pasteuriziate se poate face atat la rece cat si la cald.

Unele sucuri de fructe isi diminueaza considerabil prin fierbere, aroma. Astfel sunt sucul de fragi, de lamaie, de portocale, in timp ce la alte sucuri cum sunt zmeura, gu¬tuia, aroma iese mai mult in evidenta prin incalzire.

Prepararea siropului de fructe la rece. Sucul obtinut din fructe se filtreaza, apoi se amesteca cu o cantitate de sirop de zahar, astfel incat siropul de fructe obtinut sa contina cel putin 60% zahar.

Siropul de fructe, la rece se poate prepara si prin dizolvarea zaharului direct in suc, proportia fiind de 700 g zahar la 400 ml suc, componentele agitandu-se pana la dizolvarea completa a zaharului.

Siropul de fructe preparat la rece, pastreaza foarte bine culoarea, gustul si aroma fructelor proaspete si mai pastreaza intreaga cantitate de vitamine. De asemenea, prin metoda de preparare la rece nu poate avea loc cristalizarea ulterioara a zaharului, daca siropul nu este su¬pus unei raciri sub 0°C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu