sâmbătă, 15 decembrie 2012

O reteta numai buna de Sarbatori!!

Bradutii si Stelutele glasate

Bradutii si Stelutele glasate sunt fursecurile perfecte pentru a-l astepta pe Mos Craciun!

Ingrediente pentru Braduti:
- 175g zahar tos
- 200g zahar brun
- 50ml apa
- coaja rasa de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
- 200g unt
- 1 lingurita bicarbonat
- 450g faina cernuta
- 2 lingurite scortisoara
- nucsoara
- glazura alba


Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza cu hartie pergament o tava pentru copt. Fierbe un sirop din 200g zahar si 50ml apa timp de 5 minute. Ia vasul de pe foc si adauga coaja rasa de portocala si lamaie. Adauga untul si bicarbonatul, faina si mirodeniile si formeaza un aluat, apoi lasa-l sa se intareasca. Intinde aluatul intr-o foaie de 3mm grosime si decupeaza forme de bradut. Aseaza-le pe tava si da-le la cuptor pentru 10-12 minute. Decoreaza cu glazura alba si bilute argintii.
Astfel ai obtinut niste fursecuri Bradut speciali pentru masa de Craciun!

Ingrediente pentru Stelute:
- 3 albusuri
- 250g zahar pudra cernut
- 1 lingurita scortisoara
- 350g alune de padure macinate

Bradutii si Stelutele glasate:
Preincalziti cuptorul la 140 de grade Celsius. Ungeti si tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca si adaugati treptat zaharul pudra. Continuati sa bateti pana cand folositi toata cantitatea de zahar, iar amestecul este tare si lucios. Puneti deoparte 3 linguri din albus, pentru glazura.

Adaugati scortisoara si alunele macinate. Puneti compozitia intr-o punga mare, pentru congelat, intindeti o foaie de 12mm grosime, apoi lasati-o la frigider timp de 15 minute. Decupati fursecurile cu forma dorita si asezati-le in tava. Ungeti-le cu albusul pus deoparte si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Sfat:pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de forma, si sa se desprinda usor, "scaldati" forma in zahar pudra.
Astefel ati obtinut niste fursecuri delicoase in forma de Stelute, perfecti pentru masa de Craciun!

Un comentariu:

  1. Arata bine! Sunt f imbietoare...trebuie sa le fac si eu chiar daca pe Mos l am asteptat cu cozonac, am sa le pregatesc pentru mine :)

    RăspundețiȘtergere