sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Ornamente pentru masa de Craciun


masa de craciunNe pregatim incet incet pentru marea sarbatoare a Craciunului, cumparam ornamente, concepem lista de cadouri pentru cei dragi, curatenia in casa, eventual ne gandim si la meniul care va fi la masa festiva. Este o sarbatoare a bucuriei, un eveniment special la care ia parte intreaga familie. Pentru a sublinia importanta acelor zile avem nevoie de decoratiuni, colinde si voie buna. Pe langa impodobirea casei nu trebuie sa neglijam nici aranjarea mesei festive.
Astfel putem opta pentru un stil rustic, ceea ce inseamna mult lemn si nuante de maro, culori naturale si calde. In loc de fata de masa se potriveste foarte bine acestui stil o piele de bovina in loc de fata de masa. Cine este mai rezervat in aceasta privinta poate opta pentru o fata de masa din bumbac in culoarea pamantului. Servetele in nuante de maro sau bej sunt foarte potrivite pentru aceasta decoratiune.
Stilului rustic de aranjare a mesi festive de Craciun i se potriveste vesela, ornamentele, sfesnicele cu lumanari, vazele si restul elementelor decorative prelucrate in lemn. Trandafirii delicati si hortensiile din vaza reprezinta un contrast potrivit intregii amenajari. Globurile din sticla si crengutle de brad intregesc intregul tablou de Craciun.
Daca dorim totusi ceva mai sofisticat din punct de vedere al decoratiunilor putem opta pentru culori mai nobile: alb si violet. Acestea au grija ca ambianta sa se transforme intr-una eleganta, iar cu ajutorul elfilor decorativi, al ingerilor si al stelutelor impunem accente mai sofisticate.
O fata de masa de un alb imaculat in combinatie cu un set de masa (naproane si servete)  violet aprins sunt ingredientele de baza pentru masa festiva din 25 decembrie. Acestea se orneaza cu ajutorul unor inele speciale argintii si tepi de brad vopsiti in aceeasi culoare.
Un sfesinic din portelan alb, lumanari mici (pastile), o vaza cu flori imbracata intr-o “haina” crosetata si globuri sidefate -  toate aceste decoratiuni au un sarm aparte.

Aer curat in fiecare incapere...


somnSanatatea in fiecare locuinta: materiale inovative pentru un aer mai bun
Materialele de constructie, culorile si mobila pot emana diferite substante pouante, din cauza carora aerul din incapere sa fie incarcat cu bacterii, care pot avea urmari grave asupra sanatatii in timp. O alternativa a renovarii complete dar costisitoare sunt produsele care curata si improspateaza aerul.
Tacute si invizibile pericolele se instaleaza "confortabil" in locuinta noastra fara ca noi sa ne dam seama sau sa banuim ceva. Pe langa faptul ca nu pot fi vazute cu ochiul liber, acestea nu fac niciun zgomot care sa ne atraga atentia sau un semnal de alarma. Doar simtul nostru olfactiv le poate percepe uneori, deoarece unele miros urat, intepator. Altele in schimb nu au niciun miros. Indiferent de cum sunt toate aceste pericole "atenteaza" la sanatatea noastra, iar acestea sunt substantele poluante care se afla in aerul pe care il respiram din locuinta noastra. Doar o analiza biologica a celor patru pereti poate depista tot ce este daunator si de la ce provine.

Concentratia acestor substante in aerul din incaperile casei influenteaza de cele mai multe ori starea de spirit si sanatatea. Cercetatorii se ocupa de acest fenomen de multi ani si studiaza reactiile organismului uman care se imbolnaveste din cauza acestor substante. Simptomele si bolile pot fi diverse: boli ale aparatului respirator, dureri de cap, alergii, probleme ale pielii, oboseala, lipsa de concentrare si chiar si forme de cancer.
Posibilele motive pentru toate aceste afectiuni pot fi: fibrele din azbest si minerale, bacteriile, ciupercile care se formeaza din cauza mucegaiului, substante chimice, etc. Totusi, cum ajung aceste substante in aerul respirabil? Azbestul era foarte mult folosit in industria constructiilor datorita caracteristicii sale de protectie antiincediu. Vata minerala este un material care izoleaza si retine caldura in interiorul locuintei. Mugegaiul se formeaza in locurile umede, iar substantele chimice se regasesc in multe materiale de constructii si in mobila, deoarece ele fac parte din compozitia vopselelor, a lacurilor, a adezivilor, etc. in anumite conditii aceste substante se "desprind" din compozitia acestora regasindu-se astfel in aerul respirabil, iar de acolo pe caile respiratorii sau pe piele.
Compusul chimic denumit formaldehida (metanal), care este de fapt o solutie apoasa, este un gaz cu miros intepator si este folosit pentru producerea adezivilor, a rasinei care se foloseste apoi la fabricarea placilor de lemn sau a spumei de izolat. De aceea, pe langa fumul de tigare, mobila din placaj reprezinta una dintre cele mai mari surse de formaldehida. Placajul se regaseste de altfel si in perete sau in podea. In mod normal nu este permis ca in birou sau in locuinta sa existe o cantitate mai mare de 0,1 ppm (parts per million) din aceasta substanta.
Solutii pentru un aer curat
Ce trebuie sa facem si cum sa actionam in vederea combaterii acestei probleme? Atunci cand este vorba despre o constructie noua evitati produsele care contin substante chimice peste limita permisa. Un sigiliu autorizat de diferitele institute care se ocupa de produsele care protejeaza mediu este un semn prin care putem face diferenta intre ceea ce e bine sau ceea ce nu e bine sa folosim. In cazul in care locuinta este veche numai o renovare si o reabilitare din temelie reprezinta metoda perfecta pentru ca aerul din locuinta sa fie curatat si improspatat. Cu toate acestea exista si alte alternative eficiente: in ultima vreme industria a dezvoltat fel de fel de materiale si de produse, care contin minimul de substante poluante si care ajuta la filtrarea aerului. De exemplu tencuielile din argila sau din calcar absorb mirosurile nedorite si regleaza umiditatea din incaper
e.

Spa- la tine acasa:D



wellnessIn spatiul wellness din baia proprie se imbina foarte bine placerea, estetica si confortul rezultand un concept nou al incaperii. Un astfel de lux pentru corp si suflet are efectul unui concediu mai scurt.
Cada cu bule de aer, apa care cade din dus ca o ploaie, o optica care trezeste toate simturile - toate acestea intr-un design rafinat, care ne satisface toate poftele. Pe aceasta cale rutina diminetii devine un ritual, iar apa o experienta unica. De relaxarea corpului si destinderea acestuia au grija elementele de amenajare - dusul, cada - dar si alegerea mobilierului este importanta, la fel ca si optica generala a incaperii. Astfel baia se transforma intr-un centru al culturii de a pune in prim plan placerea, care reprezinta una din prioritatile a ceea ce inseamna "lux". Orice persoana are nevoie de liniste si de relaxare dupa o zi grea de munca pentru a-si recapata puterile, pentru a se odihni psihic si fizic, pentru a-si regasi linistea interioara: intimitate, frumusete, liniste, apa.
Cu toate acestea "wellness" nu reprezinta si nu inseamna doar o cada jacuzzi, un dus mai mare si geluri si spumante aromate. Specialistii definesc acest trend ca o experienta complexa care depinde de multi factori. Pe langa o amenajare de baza temeinica din punct de vedere tehnic este foarte importanta si intreaga atmosfera creata cu ajutorul luminilor si a muzicii. Complexitatea conceptului de Spa privat intruneste factori care nu trebuie neglijati: acel "know - how" al bransei care furnizeaza obiectele sanitare, stilul de viata, design-ul si o arhitectura care sa ne duca cu gandul la trecut.
Pentru a transforma baia intr-o oaza de relaxare, pe langa amenajarea de baza, este nevoie si de accesorii bine plasate si care sa se potriveasca luminii, culorilor sau design-ului. Pe piata exista obiectae care reprezinta mai mult decat lotiuni sau solutii pentru igiena corpului. Prin acestea se creeaza ceea ce este denumit un "Spa privat".

Cum va impachetati cadourile de Craciun?.. iata cateva idei

Daca nu v-ati hotarat in ce fel sa impachetati cadourile pentru cei dragi, noi va oferim cateva solutii simple dar de efect. Nu trebuie sa folositi hartie de cadouri foarte colorata sau panglici foarte pompoase. Intotdeauna au fost apreciate combinatiile de hartie alba sau crem cu o funda rosie simpla. Dar si hartia cu nuante de verde sau imprimeuri de frunze verzi, in combinatie cu o funda de satin verde sau chiar rosie pentru un mai bun contrast, este o idee interesanta pentru ambalarea cadourilor. Si pentru a adauga o nota de originalitate se poate adauga la funda si o crenguta de brad sau tuia frumos mirositoare. Ideile de mai sus au un caracter oarecum oficial  si se potrivesc de minune unor persoane mai sobre.
cadou inedit
 
Mai nou pentru a decora o simpla cutie de cadouri puteti folosi flori uscate sau proaspete, frunze, margelute fine si bineinteles fundite, toate frumos aranjate si lipite discret cu superglue.
        mult verde 
Pentru cei apropiati, ca vecini, profesori sau colegi de munca, puteti renunta la hartia de impachetat pentru cadourile destinate lor si va sfatuim sa folositi ceva mai creativ, manusi sau ciorapi speciali pentru cadouri, in care sa puneti cate ceva simbolic dar cat se poate de practic, care sa caracterizeze persoana respectiva.
manusi pt cadouri
Pentru cei apropiati, ca vecini, profesori sau colegi de munca, puteti renunta la hartia de impachetat pentru cadourile destinate lor si va sfatuim sa folositi ceva mai creativ, manusi sau ciorapi speciali pentru cadouri, in care sa puneti cate ceva simbolic dar cat se poate de practic, care sa caracterizeze persoana respectiva.
cadou facut de copii        Pentru copii cele mai apetisante vor fi cadourile impachetate cu hartie colorata si garnisite cu bomboane lipite de ambalaj cu superglue. Asa veti oferi un cadou interesant dar mai ales dulce. Si pentru a-i face mandrii ca pot contribui cu ceva de sarbatori, puteti folosi drept hartie de ambalat pentru cadouri desenele lor despre iarna.
  Daca preferati sa folositi pungutele de cadouri in locul hartiei de impachetat atunci totul este mai usor pentru ca aveti de unde alege. Dar daca totusi doriti sa aduceti o nota personala pungii de cadouri o puteti transforma cu usurinta atasand un mic ornament mai ales daca hartia este uni. Puteti folosi un snur auriu sau arginiu, ori o frunza metalica. De cele mai multe ori se folosesc crengute sau fundite colorate lipite de punga.