marți, 6 septembrie 2011

Tarta cu ness, nuca si cirese:D

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 cani faina
3/4 cana zahar
4 oua
o ceasca ulei
o ceasca apa
100 gr nuci maruntite
un pliculet praf de copt
un pliculet ness
o lingurita coaja de lamaie/portocala
ciresele bine scurse dintr`un compot mare
un praf de sare
iar pentru glazura:3 linguri apa + 4 linguri cacao + 5 linguri zahar + o lingurita ulei.


Mod de preparare:
1.Separi ouale.Bati spuma tare albusurile cu un praf de sare,apoi adaugi zaharul.Mixezi pana ce zaharul s`a topit,apoi adaugi unul cate unul galbenusurile,mixand bine dupa fiecare.
2.Pui o cana de faina + praful de copt,mesteci bine,torni apa si uleiul,apoi a doua cana de faina si mesteci cu lingura de lemn sau cu telul pana se omogenizeaza aluatul.
3.La sfarsit adaugi aromele:ness`ul,coaja de lamaie/portocala si nucile.
4.Torni aluatul intr`o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,pui ciresele deasupra,apoi dai tava la cuptor la foc mediu timp de 40-45 min.
5.Dupa ce s`a racorit 10 minute,scoti cu grija prajitura din tava si torni pe deasupra glazura fierbinte preparata din toate ingredientele puse pe foc timp de 5 minute.Eu am decorat`o cu bombonele in forma de stelute.Prajitura se taie rece.Pofta buna!

7 comentarii: